Mascara.


1. Om du har problemet att du alltid bli mörk under ögonen eller få färg på ögonlocken av mascaran så kan det bero på att mascaran du använder inte tål fukt, värme eller regn osv. Testa en annan mascara som är vattenresistent, vilket betyder att den tål fukt, men är lätt att tvätta bort.

2. Undvik vattenfast mascara då det sliter extra mycket på fransarna. Tänk på att inte använda de till vardags utan bara till speciella tillfällen som semester eller i fuktiga miljöer.

3. När du applicerar mascara ska du tänka på att börja ända ner från fransroten och jobba dig utåt med små sicksack rörelser ända ut på franstoppen. Se till att sära på fransarna (ta hjälp av en ren mascaraborste). Vill du ha riktigt fylliga fransar, måla då på ett laget, låt torka och måla på igen. Stäm av och se om du behöver yttligare ett lager, men var noga med att det inte ser klumpigt ut.

4. Var alltid noga med att tvätta bort mascaran innan du går och lägger dig. Annars sliter du på dina fransar i onödan.

5. Det är viktigt att du byter ut din mascara minst var tredje månad, annars kan mascaran bli torr och det börjar växa bakterier som skadar dina ögon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0